PRAVNO OBVESTILO

AVTORSKE PRAVICE

Vsebina, slike, audio in video-datoteke ter animacije objavljene na straneh wwwsolevoznje.si zaščitene z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah ter z ustreznimi mednarodnimi konvencijami in so last podjetja Primotehna d.o.o. Kakršnokoli razmnoževanje ali posredovanje v celoti ali po delih, citiranje besedila, predelava slik brez pisnega dovoljenja družbe ni dovoljeno. Brez poprejšnjega pisnega dovoljena je prepovedana tudi vsakršna hramba slikovnega, besedilnega in audio-video gradiva na vseh digitalnih medijih.  
IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI
Vsi uporabniki objavljeno vsebino na informativnem portalu www.solevoznje.si uporabljajo na lastno odgovornost. Vse informacije in gradiva na www.solevoznje.si so informativne narave. Spletne strani so postavljene in vzdrževane z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu podjetje Primotehna ne more jamčiti za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na teh straneh. Prav tako podjetje ne prevzema odgovornosti in ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi nastala zaradi kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini oz. kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani. Podjetje Primotehna d.o.o. si pridržuje pravico do sprememb objavljenih na spletnih straneh www.solevoznje.si na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.  
VARSTVO OSEBNIH PODATKOV
V primeru, da na www.solevoznje.si posredujete osebne podatke (ime, priimek, naslov, telefonska številka, e-mail naslov) podjetje jamči, da bodo na ta način zbrani podatki namenjeni izključno uporabi podjetja in ne bodo posredovani tretji osebi. Vsi podatki bodo obravnavani zaupno in bodo uporabljeni zgolj za interno evidenco in v namen, zaradi katerega so bili posredovani. Vaši podatki bodo skrbno varovani pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom, razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Ob obisku strani se nekateri podatki (IP naslov, datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.  

PIŠKOTKI

Piškotki so tekstovni niz informacij, ki se prenesene na vaš osebni računalnik, prenosni računalnik ali mobilno napravo (vsaka od njih “naprava”), ko obiščeš spletno stran. Vaš spletni brskalnik nato pošlje te piškotke ob vsakem naslednjem obisku nazaj na prvotno spletno stran ali na drugo spletno stran, ki prepozna te piškotke. Več informacij o piškotkih lahko najdeš na straneh www.allaboutcookies.org. Piškotki so zelo koristni in se lahko uporabljajo v različne namene. Na podlagi njih je vaša navigacija med stranmi učinkovita, vaše preference so shranjene in interakcija med vami in spletno stranjo je hitrejša in enostavnejša. Včasih se piškotki uporabljajo tudi zato, da so oglasi, ki jih vidite na spletu, prilagojeni vam in vašim interesom.  
NASTAVITEV IN SHRANJEVANJE PIŠKOTKOV
Piškotke lahko določi spletna stran, ki jo obiskujete (“lastni piškotki”) ali tretja spletna stran, ki vodi vsebino na spletni strani, ki si jo ogledujete (“piškotki od drugod”).Ti so lahko shranjeni za čas vašega obiska na spletni strani ali za ponavljajoče se obiske. Različne vrste piškotkov Obstajajo štiri glavne vrste piškotkov:
  • Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, da se omogoči premikanje po spletni strani in uporaba funkcij spletne strani ali za nudenje storitev, ki jih zahtevate. Na primer, da se shranijo izdelki, ki ste jih dodali v spletno košarico. Za uporabo teh piškotkov ne potrebujemo vašega dovoljenja.
  • Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije. Na primer, stran vam lahko nudi lokalne vremenske napovedi ali prometne novice z uporabo piškotka, da shrani informacije o regiji, v kateri se trenutno nahajate, si zapomni vaše spremembe velikosti besedila, pisave in ostalih delov spletne strani, ki so prilagodljive, in vam nudi zahtevane storitve, kot so ogled videa ali komentar na blogu. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vašim aktivnostim v brskalniku na drugih spletnih straneh.
  • Izvedbeni piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate spletno stran, na primer, katere strani obiskujete najpogosteje, ter če prejmete od njih sporočilo o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Te informacije se uporabljajo le za izboljšanje delovanja spletne strani.
  • Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki: Ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Običajno jih namestijo oglaševalske mreže z dovoljenjem upravljavca spletne strani. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci. Ciljni ali oglaševalni piškotki so lahko pogosto povezani s funkcionalnostjo spletne strani, ki jo omogoča druga organizacija. Za več informacij o oglaševalskih piškotkih in zasebnosti na spletu si oglejte vodnik, ki ga je ustvarila panoga za oglaševanje na internetu in je na voljo na strani www.youronlinechoices.com.
 
KAKO UPRAVLJATI VAŠE NASTAVITVE ZA PIŠKOTKE
Obstaja več načinov za upravljanje in nadzor nad vašimi nastavitvami za piškotke. Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito.  
IZKLJUČITEV PIŠKOTKOV V VAŠEM BRSKALNIKU
Večina modernih spletnih brskalnikov vam nudi splošne informacije o piškotkih in vam omogoča, da si ogledaš vse vaše piškotke, vam dovoli, da izbrišete vse ali posamične piškotke, ter vam omogoča, da blokirate ali dovolite piškotke za vse spletne strani ali posamično izbrane spletne strani. Prav tako lahko normalno izključite posamezne oglaševalne piškotke tretjih oseb.Če spremenite vaše nastavitve za piškotke v vašem spletnem brskalniku, bodo, razen če izbrišete ali blokirate vsak piškotek posebej, spremembe veljale za vse spletne strani, ki jih obiskujete, in ne le za naše spletne strani. Prav tako boste morali prilagoditi svoje piškotke za vsak brskalnik posebej. Informacije o piškotkih se v spletnem brskalniku običajno nahajajo v razdelku ‘Pomoč’. Spodaj so povezave do razdelka ‘Pomoč’ v nekaterih najpogosteje rabljenih spletnih brskalnikih:  
IZKLJUČITEV FUNKCIONALNIH PIŠKOTKOV OD DRUGOD
Piškotke Adobe Flash Player lahko izključite z obiskom naslednje povezave: https://helpx.adobe.com/flash-player/kb/disable-local-shared-objects-flash.html Izključitev izvedbenih piškotkov od drugod Google Analytics – https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Upoštevajte, da če onemogočite izvedbene piškotke, ki jih naša spletna stran namesti zaradi uporabo orodja Google Analytics, ne bomo mogli izvedeti, kaj je ljudem všeč na naši spletni strani in kaj ne. Na ta način bomo težje izboljšali naše spletne strani in vašo uporabniško izkušnjo. Zavezujemo se, da lastnih piškotkov ne bomo posredovali tretjim osebam. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke.